R4C

Hoe zot is R4C?

Brothers in arms

Sporten is gezond voor lichaam en geest, maar een bijkomend en niet te onderschatten neveneffect is dat er ‘out of the blue’ nieuwe vriendschappen ontstaan. Een paar keer per week samen afzien, het beste uit jezelf halen, zwoegen en zweten, je hartslag de hoogte injagen tot je geen pap meer kunt zeggen terwijl je stiekem naar je buurman gluurt… Je stelt vast dat je niet de enige bent bij wie zweetdruppels als doorzichtige parels langs het voorhoofd naar beneden glijden, oef! Dat schept onherroepelijk een band, een band die week na week sterker wordt. Maar dat neveneffect is ook een heel klein beetje te wijten aan een ogenschijnlijk onschuldig WhatsAppgroepje.

Hét WhatsAppgroepje

Tja, dat zou in eerste instantie éénrichtingsverkeer zijn. Van de instructeur richting deelnemers aan de indoorcyclinglessen. Maar dat was buiten het enthousiasme van een bende zotte fietsfanaten gerekend. Ondertussen telt het groepje een vijftigtal sportievelingen, ‘brothers & sisters in arms’… Er hing iets in de lucht, het stond in de sterren geschreven. Wat? Geen idee!

Born to go wild!

Tussen pot en pint worden vaak plannen gesmeed. Wilde ideeën ontspruiten uit het niets en zo ook op een zwoele zomeravond in ‘the middle of an Indian Summer’.

‘Let’s break a record’, dachten een paar van die zotte cyclingfanaten! ‘Get real’ dachten een paar anderen, maar door het laaiend enthousiasme van de tegenpartij raakten zij op een of andere manier betrokken.

Wie heel veel geld wil inzamelen moet de lat hoog leggen, zeer hoog… Daarom beslisten dit groepje fietsambassadeurs om het wereldrecord ‘de langste indoorcycling les’ op hun naam te schrijven. Bam!

De ‘missing’ link naar succes, charity!

Een wereldrecord breken, doe je niet zonder slag of stoot. Je hebt een doel nodig om te slagen in die helse opdracht, een motivator. Geld inzamelen is in veel gevallen dé drijfveer om te slagen in het onmogelijke. Fietsen voor het goede doel is voor ons dé extra motivatie om te slagen in onze poging om het wereldrecord ‘de langste static cycling les’ te verbreken. R4C was born. Bam!

De link naar de goede doelen, sport en welzijn!

Jongeren uit kansarme gezinnen hebben vaak geen middelen genoeg om zich aan te sluiten bij een sportclubje. Hun emotioneel welbevinden krijgt hierdoor een flinke deuk. Samen sporten maakt voor die groep een wereld van verschil.

En wat met ouderen die niet zomaar even een fiets uit de stalling van het woonzorgcentrum kunnen halen om een uurtje te genieten van de gezonde buitenlucht? Laten we die mensen gewoon elke dag in hun muffe kamertje zitten terwijl net voor die groep sociaal contact superbelangrijk is. 

En kinderen of volwassenen die vroeger wel konden sporten en door een stom toeval hun hele wereld als een kaarthuisje in elkaar zien zakken? Laten we ze stikken of laten we ze terug stappen? Sportclubs, revalidatiecentra en initiatieven zoals ‘To Walk Again’ en ‘Allez Eddy’ zijn hubs die mensen met elkaar verbinden. Dat is de ware kracht van sport!

Sport kan voor alle mensen een wereld van verschil maken. Want sport betekent verbinding, kracht, nieuwe vriendschappen en nog zoveel meer…

 

Een wereldrecord verbreken is alles uit de kast halen voor dat ene momentje van euforie, ons doelpubliek moet iedere dag ALLES uit de kast halen, gewoon om te kunnen doen wat wij vanzelfsprekend vinden. Dat is onze motivatie om de eindstreep te halen…